Efter Charlie Hebdo: Boom i antimuslimske angreb

12/01/2015 19:07

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I Frankrig har en muslimsk organisation registreret over et halvt hundrede episoder med skyderi eller trusler mod moskéer og muslimer, siden bevæbnede mænd i sidste uge angreb ugebladet Charlie Hebdo og dræbte 12 mennesker.

21 gange er der blevet skudt mod moskéer og andre bygninger, der har med islam at gøre.

I nogle tilfælde er der blevet kastet en form for granater, siger en talsmand for Muslimernes Centrale Råd i Frankrig.

33 gange er der fremsat trusler, siger talsmanden.

Søndag aften gik det ud over en moské, der er under opførelse i byen Poitiers i det centrale Frankrig, da ukendte gerningsmænd satte ild til moské-byggeriet, siger lokale embedsmænd.

For få dage siden blev moskéen overmalet med ordenen "Død over arabere". Efter søndagens ildspåsættelse er moskéen kommet under politibeskyttelse.

I andre tilfælde er moskéer og andre steder, som har at gøre med islam, blevet overmalet med racistiske slagord, beskudt eller på anden måde udsat for groft hærværk.

Gerningsmændene bag angrebet mod Charlie Hebdo blev senere på ugen dræbt af fransk politi. Forinden havde de over for øjenvidner hævdet at repræsentere al-Qaeda i Yemen.

Mændene blev filmet efter angrebet, hvor man kan høre dem råbe "Allahu akbar" (Gud er størst") og at de havde "hævnet profeten".

/ritzau/AFP