Efter fredsaftale: Mindst 200 har mistet livet i Yemen

Mindst 200 personer er blevet dræbt under voldsomme kampe i Yemen, oplyser regeringen mandag ifølge AFP.

Shiamuslimske oprørere har de seneste dage været involveret i voldelige sammenstød med sunnimuslimske soldater.

Redningshold har fundet 53 døde i løbet af dagen, hvilket "bringer antallet af døde fundet af ministeriets hold op på 200 siden den 16. september", lyder det fra sundhedsministeriet i en erklæring.

Det skriver det statslige nyhedsbureau Saba.

Søndag aften underskrev oprørerne en aftale under overværelse af FN's udsending Jamal Benomar. En dag tidligere sagde han, at der var indgået en aftale for at "løse den nuværende krise".

Lørdag indførte regeringen et udgangsforbud i dele af hovedstaden på grund af kampene, der har efterladt snesevis af døde, mens oprørerne forlanger politisk forandring.

I maj mistede mindst 120 mennesker livet i det nordlige Yemen under kampe mellem regeringsstyrker og shiamuslimske houthi-oprørere.

Yemens shiamuslimske houthi-oprørere skrev søndag under på aftalen efter at have indtaget flere offentlige institutioner.

Houthi-oprørere er bredt anklaget for at modtage støtte fra det shiamuslimske Iran.

Badreddin al-Houthi dannede gruppen "Trofaste Unge" i 1992 som en politisk gruppe med henblik på at bekæmpe diskrimination. Han betragtes som den åndelige leder af houthi-bevægelsen, der er opkaldt efter ham.

Oprørerne har udkæmpet seks krige med regeringen mellem 2004 og februar 2010, hvor de underskrev en fredsaftale.

I juli blev en prisstigning på brændstof brugt som anledning til et nyt oprør.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip