Efter helt særlig hjælp: Nu udsender Putin uhyggelig trussel

Skrevet af Emil Martesen

04/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter helt særlig hjælp udsender den russiske præsident med en uhyggelig trussel.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt. Det kan også tælles på én hånd, hvor mange dage der går før endnu en uhyggelig ny historie ser dagens lys.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Finland har angiveligt lukket alle sine grænseovergange til Rusland, og nu har Polen tilbudt at hjælpe med at overvåge disse overgange.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted for Kremls ledelse.

Det skriver Reuters.

"Enhver beslutning fra Finland og Polen om at tillade en koncentration af tropper ved grænsen til Rusland vil blive opfattet som en trussel af Moskva", udtalte Dmitry Peskov, talsperson for den russiske præsident Vladimir Putin.

Men det stopper ikke her.

Chef for Polens nationale sikkerhedstjeneste, Jacek Siewiera, skrev på X tirsdag, at Polen ville sende militære rådgivere til sin NATO-allierede Finland som svar på en officiel anmodning:

"Et team af militære rådgivere vil dele deres viden om grænsesikkerhed".

Og Kreml har nu reageret på udsigten til flere soldater ved grænsen:

"Finnerne og polakkerne må være klar over, at en øget koncentration af militære enheder ved vores grænse vil udgøre en trussel for os. Dette er et absolut unødvendigt tiltag for at sikre grænsesikkerheden, da der ikke er nogen trussel der", sagde Dmitry Peskov.

Grænsen mellem Rusland og Finland vil være lukket for al trafik undtagen fragt indtil den 13. december.

Dette tiltag kommer i kølvandet på flere hundrede asylansøgere i de seneste uger er ankommet til den finsk-russiske grænse fra øst. Data tidligere på måneden viste, at migranter fra forskellige lande som Afghanistan, Syrien og Somalia dukker op ved den finske grænse.

Finske myndigheder anklager Rusland for at hjælpe migranter til grænsen, hvilket Rusland benægter. Den finske regering har beskrevet det som en hævnaktion og et forsøg på et hybridangreb fra den russiske side eftersom Rusland blev vred, da Finland blev medlem af NATO i april. Ruslands krig i Ukraine er grunden til, at Finland søgte medlemskab i forsvarsalliancen.