Efter kontrol: Meyers Køkken fjerner fuglereder og rydder op

Der er blevet spulet og skærmet for fuglereder - men det har ikke virket.

Derfor vil Meyers Køkken i Københavns Nordhavn nu bygge et nyt indgangsparti, så fuglene ikke kan komme til længere. Det skriver Metroxpress onsdag.

Det nye indgangsparti bygges, fordi fugle i stort antal spiser, bygger reder og holder til i varemodtagelsen til kendis-kokken Claus Meyers madfabrik.

Billeder, som Metroxpress er kommet i besiddelse af, viser, at der inde i Meyers industribageri er bananfluer og fuglelort på noget af inventar.

Og et sted har en person med beskidt fodtøj været oppe at stå på nogle sække med solsikkekerner.

Og ifølge fødevarekontrollen var der tidligere i år kakerlakker i bygningen. I fredags fandt Fødevarekontrollen skimmel i det lokale, hvor der produceres dej.

Men direktør hos Meyer, Lisa Rossen Borch, forsikrer, at fødevaresikkerheden på intet tidspunkt har været i spil.

Lisa Rossen Borch siger til avisen, at sækkene med solsikkekerner er kasseret, og erkender, at der ikke skal være skimmelvækst.

- Det er ikke godt nok, at der har været det. Det er fjernet nu, siger hun og henviser til, at virksomheden ved de tre forudgående kontrolbesøg af fødevarekontrollen ikke har fået kritik.

Meyer fik i sidste uge to indskærpelser af Fødevarekontrollen.

En indskærpelse er en præcisering af, at lovgivningen skal overholdes. Et eksempel er at inventaret i en fødevarevirksomhed skal være i god stand og let at holde ren, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip