Efter magert it-år oplever digitale uddannelser boom

Sidste års advarsler om mangel på it-uddannede til stribevis af ledige job har tilsyneladende givet pote.

I år er optaget på it-uddannelserne således steget med 325 personer, svarende til en stigning på 6 procent.

Blandt andet har IT-Universitetet optaget hele 27 procent flere studerende end sidste år, og det betyder, at optagelsestallet sætter rekord.

Flest nye studerende skal starte på softwareudvikling, hvor der venter særdeles gode jobmuligheder efter studiet, lyder det fra Lene Rehder, studiechef på ITU.

- Vi glæder os over, at flere unge søger mod de tekniske, it-faglige uddannelser, der er efterspurgte af arbejdsmarkedet. Det betyder, at vi kan optage flere studerende og samtidig fastholde en høj kvalitet, siger hun.

At unge får øjnene op for mulighederne med en IT-uddannelse, var netop, hvad man havde håbet på på Erhvervsakademiet i København (KEA), der har øget optaget på de på de digitale uddannelser med samlet set 12 procent.

Specielt har man oplevet interesse for uddannelsen til datamatiker, hvor optaget er øget med 57 procent.

Også på Erhvervsakademiet CBA har man oplevet voldsom interesse for faget. I en grad så det nu kræver et snit på 11,8 for at blive optaget. Det er en stigning på 6,3 karakterpoint på et år.

Som noget nyt har pigerne også fattet interesse for branchen, og søgningen af piger til de digitale uddannelser er samlet set steget 15 procent.

Det glæder blandt andet Dansk Erhverv, der har ønsket flere uddannede inden for IT-branchen.

- Vi skriver 2016. Lad os begrave klicheen om it som et drengefag med pizzabakker og dårlig luft. Vi skal videre derfra, så lad os heppe på de unge kvinder, der vil noget mere, skriver Janus Sandsgaard, fagchef for IT og Digitalisering i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip