Efter ny ubehagelig type svindel: Politiet advarer danskerne

Emil Martesen

11 uger siden

|

06/05/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Politiet advarer danskerne efter ny type svindel.

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke første gang, og det bliver heller ikke sidste gang, at politiet advarer danskerne.

Det sker i kølvandet på, at en ældre kvinde for nylig blev offer for en udspekuleret svindel, der efterlod hende både rystet og forvirret.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at en mand udgav sig for at være repræsentant fra et forsikringsselskab, med en påstand om at skulle vurdere værdien af kvindens smykker. Det skete en lørdag eftermiddag på en stille villavej i Lejre, hvor kvinden, der er i sin 80’ere, uden mistanke lod manden komme ind i sit hjem.

Og hændelsen begyndte skam også uskyldigt nok.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Manden påstod, at han skulle bruge en vægt til at bestemme smykkernes værdi, og da den intetanende kvinde gik for at hente en vægt, greb svindleren chancen, stjal smykkerne og forlod hurtigt ejendommen.

Da politiet straks lagde vejen forbi adressen efter kvindens datter havde anmeldt episoden til politiet kl. 15.30 samme dag, var hun tydelig påvirket, og kunne ikke give et klart signalement af gerningsmanden.

Episoden er et klart eksempel på, hvad politiet beskriver som en ny svindelmetode rettet mod især ældre borgere, hvor gerningsmændene udnytter deres tillid og sårbarhed. Efterfølgende understreger politiet vigtigheden af, at pårørende aktivt engagerer sig i at oplyse ældre familiemedlemmer om risikoen for sådanne bedrag. De opfordrer til øget årvågenhed og dialog med sine ældre familiemedlemmer om, hvordan man bedst beskytter sig mod lignende svindelnumre i fremtiden.