Efter strid med datter: Jean-Marie Le Pen trækker sig

Grundlæggeren af det højreorienterede franske parti Front National, Jean-Marie Le Pen, har mandag besluttet at trække sit kandidatur ved regionsvalget til december.

- Nej, selvom jeg mener, at jeg er den bedste kandidat for Front National, siger Le Pen til magasinet Figaro på spørgsmålet, om han stiller op.

Udmeldingen falder efter en bitter strid mellem faren og datteren, Marine Le Pen, som i dag leder partiet.

Fredag i sidste uge sagde Jean-Marie Le Pen, at han stik imod datterens vilje agtede at stille op ved regionsvalget i Provence-Alpes-Côte d'Azur, der ligger i det sydøstlige hjørne af Frankrig - en af landets 13 regioner.

Datteren har forsøgt at rydde op i det indvandrerkritiske parti og at få fjernet racistiske og antisemitiske ytringer, så partiet fremstår mere spiseligt for de franske vælgere. Det viser meningsmålinger, at hun har haft held til.

Hun har senest sagt, at hendes far skal møde op for et disciplinærudvalg i Front National, og at han skal overveje, om det er tid til helt at trække sig ud af politik.

Marine Le Pen siger, at sagen går hende på, men "forud for at være datter og far, så er vi politiske ledere", påpeger hun.

Under hendes ledelse blev partiet sidste år det største i Frankrig ved valget til Europaparlamentet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip