Efter terror: Plan skal forhindre uro blandt unge

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

Politiet, socialforvaltningen og skolerne i København sætter nu alle kræfter ind på at skabe tryghed hos børn og unge i København, skriver Politiken onsdag.

Det sker som direkte konsekvens af weekendens terrorangreb, hvor en 22-årig skød og dræbte to mænd og sårede fem politibetjente i hovedstaden.

Handleplanen indeholder ifølge avisen dialogmøder på de københavnske folkeskoler, rådgivning og støtte til forældre og ikke mindst et særligt fokus på indsatsen på gadeplan.

Planen skal sikre, at utryghed og frustrationer hos børn og unge i kølvandet på attentaterne i København bliver håndteret i opløbet og med dialog.

Ifølge Politikens oplysninger er formålet med den interne plan at "genskabe tryghed hos børn og unge, der er blevet opskræmte".

Derudover skal den "forhindre modreaktioner" fra de unge efter terrorangrebene mod kulturcaféen Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i det indre København.

Et element i planen går specifikt på de spændinger, der kan opstå mellem politiet og de unge i kølvandet på weekendens tragiske begivenheder.

Her vil SSP blandt andet følge op på de familier og grupper af unge, politiet har været i kontakt med.

- Vi har fra starten vurderet, at den massive og meget synlige polititilstedeværelse kan afstedkomme spændinger til unge. Vi prøver derfor løbende at løse konflikten ved at forklare de unge meget direkte om politiets tilstedeværelse og årsagen til deres aktioner.

- Derfor foregår der ved siden af den politimæssige indsats en massiv socialpædagogisk indsats, siger sekretariatschef i SSP Michael Melbye til Politiken.

/ritzau/