Efter voldtægt af 16-årig pige: Fem unge er bortvist fra asylcenter på Langeland

Fem unge fra Børnecenter Tullebølle på Langeland skal ikke længere have lov til at bo på centret.

Det mener direktøren for asylområdet i Langeland Kommune, Sisi Eibye, som har bortvist de fem.

Det sker, efter at to af dem er blevet sigtet for voldtægt mod en 16-årig pige, mens tre af dem er sigtet for blufærdighedskrænkelse på Langelandsfestivalen.

Det skriver TV2 Fyn.

Sisi Eibye har ifølge TV2 Fyn kontaktet Udlændingestyrelsen og bedt den finde et andet asylcenter til de fem unge uden for Langeland. Det vil Udlændingestyrelsen nu gøre.

Til DR Fyn siger hun, at deres opførsel ikke er i orden.

- Drengenes opførsel er totalt uacceptabel, det skal der ikke være nogen tvivl om. Men det er vigtigt for mig at understrege, at deres opførsel langt fra skal kædes sammen med de andre drenge på centret.

Chefen for Langelandsfestivalen, Allan K. Pedersen, har kritiseret centret for ikke at have ordentlig styr på de unge, som er mellem 14 og 17 år.

- Vi oplevede, at når vi tog kontakt til asylcentret om at hente drengene, så kunne de ikke oplyse os om, hvor mange drenge der egentlig var i området. Det anede de ikke.

- Det, synes jeg, er alt for laissez faire en holdning at have, siger Allan K. Pedersen til DR Fyn.

Festivalen var ellers blevet lovet, at asylcentrets personale ville være til stede og hente drenge, der opholdt sig inden- og udenfor pladsen.

Men ifølge Sisi Eibye er det svært for centret at gøre noget, hvis drengene stikker af.

- Vi har ingen sanktionsmuligheder, og vi kan først anmelde det til politiet, hvis drengene er væk mere end et døgn. Vi kan ikke låse dem inde, siger hun til DR Fyn.

Ifølge Fyns Politi har der været ni anmeldelser i løbet af festivalen. Kirsten Fischer, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, skal nu i gang med at undersøge sagerne.

- Signalementerne for overgrebene er meget forskellige, så man kan ikke konkludere, at alle overgreb er begået af drengene fra asylcentret, siger hun til DR Fyn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip