Efterlysning: Museum søger kvinder og kaffestel

Engang var klirrende kaffekopper, kagetallerkener med guldkant, flødekander og sukkerskåle fast inventar i ethvert hjem, når der var gæster i den fine stue - selvfølgelig serveret på en nystrøget dug. I dag er både damaskduge og komplette kaffestel måske snarere arvegods, der fylder i gemmerne, men er svære at smide ud.

Hvis dine skabe bugner, har Nationalmuseet løsningen: Museet søger nemlig kaffestel og duge fra tiden 1890-1960. Så hvis du har kaffestel eller duge fra den periode, kan du donere tingene til museet lørdag den 24. januar og lørdag den 7. februar. Begge dage i tidsrummet kl. 15.00-17.00, skriver Nationalmuseet.

Kaffestel og duge skal bruges til kommende arrangementer på Nationalmuseet - blandt andet til en stor kaffesalon anno 1915, som er en del af Nationalmuseets fejring af 100-året for kvinders stemmeret den 5. juni 2015. Og i den forbindelse har museet en anden efterlysning: kvinder.

Vær med til kvindeoptog som i 1915
Den 5. juni arrangerer museet nemlig også et stort, historisk optog gennem København i samarbejde med Dansk Kvindesamfund, og her søger museet frivillige kvinder, som vil gå hvidklædt fra Kastellet og gennem byen til Christiansborg og på den måde fejre stemmeretten - præcis som kvinderne gjorde det for 100 år siden.

I månederne op til optoget holder Nationalmuseet fire workshops, hvor du kan få hjælp til at lave dit eget hvide outfit til dagen - for eksempel ved at sy en gammel brudekjole eller anden hvid kjole om, så den får det helt rigtige 1915-look.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip