Efterlyst sydkoreansk færgeejer fundet: Lå død på mark

Det er nu bekræftet, at det var en af Sydkoreas rigeste og mest eftersøgte personer, der i sidste måned blev fundet død på en mark. Det oplyser politiet i Sydkorea tirsdag på baggrund af retsmedicinske undersøgelser.

73-årige Yoo Byung-eun havde i flere uger været på flugt fra myndighederne efter færgekatastrofen i april, der kostede omkring 300 personer livet.

Dna-prøver taget fra det voldsomt opløste lig matcher Yoo's ældre bror og et aftryk fra en finger bekræfter, at der er tale om forretningsmanden, hvis familie ejer det katastroferamte færgerederi Chonghaejin Marine Co.

Liget blev fundet i en blommeplantage i Suncheon, cirka 300 kilometer syd for hovedstaden Seoul 12. juni.

Dødsårsagen er ikke umiddelbar klar, men ifølge de lokale medier tog Yoo Byung-eun sandsynligvis livet af sig selv.

Yoo tog flugten, kort tid efter færgen Sewol kæntrede og sank 16. april med 476 personer, heriblandt 325 skolelever, om bord.

Det bekræftede antal omkomne fra den værste skibskatastrofe i Sydkorea i flere år er på 294, mens 10 personer fortsat savnes.

Hændelsen skabte stor opstandelse og vrede i Sydkorea efterhånden som det blev afsløret, at sløs, inkompetence, korruption og grådighed medvirkede til, at så mange passagerer omkom.

Hovedparten af færgens besætning overlevede. En retssag er undervejs mod skibets kaptajn og 14 besætningsmedlemmer. Nogle er tiltalt for overlagt drab og risikerer at blive idømt dødsstraf.

Yoos hustru og bror er sammen med flere andre af familiedynastiets medlemmer blevet anholdt, mens en datter med bopæl i Paris forsøger at undgå at blive udleveret til Sydkorea.

Politiet havde udsat en dusør svarende til cirka 2,5 millioner kroner for oplysninger, der kunne føre til pågribelse af Yoo Byung-eun.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip