Eftersøgt sydkoreansk færge-patriarks hustru er anholdt

Nettet er ved at stramme sig om manden, der står i spidsen for firmaet Chonghaejin Marine Co, som ejede og drev færgen Sewol, der kæntrede og sank 16. april med flere hundrede mennesker om bord.

Lørdag har sydkoreansk politi anholdt hans hustru, Kwon Yun-Ja i en lejlighed ved hovedstaden Seoul, oplyser det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Hendes mand, Yoo Byun-Eun, var dog ikke på stedet og er derfor stadig efterlyst i kølvandet på færgetragedien, der kostede op mod 300 mennesker livet.

Sydkoreanske myndigheder har udlovet en dusør på en halv million dollar for oplysninger, der kan føre til pågribelsen af forretningsmanden.

Yoo Byun-Eun er patriarken i familien bag Chonghaejin-selskabet, og han jagtes, da brud på basale sikkerhedsprocedurer menes at være skyld i ulykken.

Politiet håber nu, at hustruen kan bringe dem på sporet af forretningsmanden.

Hustruen er yderligere blevet beskyldt for at omdirigere midler fra et Chonghaejin-datterselskab, hvor hun fungerer som administrerende direktør.

Yoo Byun-Euns datter blev i slutningen af maj pågrebet i Frankrig.

Sewol, som var læsset med tre gange så mange passagerer og gods, som den var godkendt til, var i rute fra havnebyen Icheon på fastlandet til den sydligt beliggende ferieø Jeju.

Forliset indtraf omkring 20 kilometer ud for Sydkoreas sydvestlige kyst.

Nogle af besætningsmedlemmerne, heriblandt kaptajnen, er på en overvågningsvideo blevet optaget, mens de forlader skibet, mens skolebørn gentagne gange opfordres til at blive i deres kahytter for at afvente videre ordrer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip