Egedalsvænges beboerbestyrelse svarer på kalifat-kritik

Afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge tager nu bladet fra munden, efter at den er blevet beskyldt for at lukke to beboerklubber efter råd og vejledning fra den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Ifølge Kirstine Sinclair, der forsker i Hizb ut-Tahrir, har formanden for organisationen rådgivet bestyrelsen i Egedalsvænge.

I en pressemeddelelse skriver beboerbestyrelsen, at den er valgt med demokratisk flertal, og derfor mener bestyrelsen, at kritikken er grebet ud af den blå luft.

- Først vil vi gerne gøre opmærksom på, at bestyrelsen er valgt af beboerne i Egedalsvænge med et mildt sagt overvældende flertal og ved en historisk høj valgdeltagelse uden præcedens, endda to gange i træk, skriver beboerbestyrelsen.

Den har valgt at annullere kontrakten med en billiardklub og en klub kaldet "Hyggeklubben", hvor medlemmerne mødes til dart og kaffemik.

Afdelingsbestyrelsen har annulleret kontrakten med billiardklubben fra den 3. november. Klubben har i 36 år mødtes i et mørkt kælderlokale i Egedalsvænge 50, men det er nu slut.

Derfor har bestyrelsen været genstand for en del kritik fra de to klubber, der mener, at de bliver diskrimineret. Den kritik afviser afdelingsbestyrelsen dog.

- Vores formål med at opsige de to klubber er at tilgodese de mange beboere, der ønsker at få stillet lokaler til rådighed.

- Vi kan som ansvarlig bestyrelse ikke acceptere, at en håndfuld beboere får stillet 2/3 af afdelingens brugervenlige lokaler til rådighed syv dage om ugen på bekostning af flere hundrede beboere.

I pressemeddelelsen står der, at de pågældende klubber ikke skal nægtes adgang til klubben, men blot må opgive eneretten og dele lokalerne med deres medbeboere.

I billardklubben føler medlemmerne sig diskrimineret, da der står to lokaler tomme i foreningen, hvor eksempelvis indvandrerkvinder ikke er blevet opsagt.

Afdelingsbestyrelsen opfordrer til, at medierne og "desperate politikere" ikke mistænkeliggør muslimer, "bare fordi de vælger at engagere sig i deres lokalområde, blandt andet gennem bestyrelsesarbejde."

/ritzau/

 

Dagens Gossip