Egypten forbyder mænd at rejse til Tyrkiet

De egyptiske myndigheder vil hindre, at egyptiske mænd slutter sig til Islamisk Stat (IS) eller andre jihadistgrupper på en af slagmarkerne i Mellemøsten.

Derfor har Egypten forbudt egyptiske mænd mellem 18 og 40 år at rejse til Tyrkiet eller Libyen.

- Vi har vedtaget disse regler for at beskytte vore sønner mod at slutte sig til terrorgrupper i udlandet, siger en embedsmand inden for sikkerhedsapparatet.

- Nu må hver eneste mand, der vil rejse til disse lande, redegøre for, hvad han skal der, tilføjer kilden.

De nye regler trådte i kraft den 3. december.

Siden den islamiske præsident, Mohammed Mursi, blev afsat i juli 2013 i Egypten, er islamiske angreb i specielt den egyptiske Sinai-ørken blevet optrappet.

Egyptiske embedsmænd siger, at mange af dem, der nu gennemfører angreb i Egypten, har kæmpet i Syrien, der grænser op til Tyrkiet.

I november erklærede Egyptens mest dødbringende militante gruppe, Ansar Beit al-Maqdis, sin loyalitet over for Islamisk Stat, hvilket har øget sikkerhedsbekymringerne i Egypten.

De militante i Egypten siger, at de gennemfører angreb mod myndighederne som reaktion på, at myndighederne slår hårdt og blodigt ned på tilhængere af den afsatte præsident.

Aktionerne mod Mursi-tilhængerne har kostet omkring 1400 mennesker livet, mens tusindvis af andre er fængslet.

Mursis Det Muslimske Broderskab betegnes af myndighederne som en terrororganisation.

Mursi og hans administration var i øvrigt allieret med Tyrkiet, og afsættelsen af Mursi har kølnet forholdet mellem Egypten og Tyrkiet.

Det var militæret, der afsatte Mursi. Dengang hed militærchefen Abdel Fattah al-Sisi. Han er siden blevet landets præsident.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip