Egypten løslader al-Jazeera-journalister - sag fortsætter

En egyptisk domstol har torsdag løsladt to journalister fra det panarabiske medie al-Jazeera. Anklagerne imod de to journalister opretholdes.

Mohamed Fahmy og Baher Mohamed har siddet fængslet i over et år sammen med deres australske kollega Peter Greste, som blev løsladt for to uger siden og straks efter rejste hjem til Australien.

Den egyptisk-canadiske statsborger Mohamed Fahmy blev løsladt mod kaution på 250.000 egyptiske pund, svarende til 215.000 danske kroner.

Egypteren Baher Mohamed blev løsladt uden kaution.

De tre journalister, som blev anholdt i december 2013, blev i juni sidste år idømt syv års fængsel for at have "spredt løgne fra en terrororganisation."

Betegnelsen terrororganisation bliver af de egyptiske myndigheder brugt om Det Muslimske Broderskab, som indtil sommeren 2013 sad på magten i landet.

Broderskabets ledelse blev imidlertid kort, da militæret væltede den demokratisk valgte præsident Mohamed Mursi og regeringen med broderskabets politiske parti, Friheds- og Retfærdighedspartiet, i spidsen.

Siden besluttede militærstyret at erklære Det Muslimske Broderskab for en ulovlig terrororganisation.

Forholdet mellem de egyptiske myndigheder og det Qatar-baserede medie har været yderst anstrengt, og al-Jazeera har ved tidligere lejligheder klaget over, at egyptisk militær har blokeret deres signal med militært isenkram.

Al-Jazeera besluttede i december at lukke mediets egyptiske kanal.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip