Egypten sætter ubåd ind i jagten på flyvrag

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

I et forsøg på at finde vraget fra det styrtede egyptiske passagerfly i Middelhavet har Egypten sat en ubåd ind for at lede efter Airbus A320-maskinen.

Det siger Abdel-Fattah al-sisi, Egyptens præsident.

Han tilføjer, at folk bør være tålmodige, for det kan tage noget tid at finde vraget efter maskinen, der styrtede ned af endnu uklare årsager i torsdags, da det var på vej fra Paris i Frankrig til Kairo, den egyptiske hovedstad.

Om bord på flyet fra EgyptAir var 66 personer, der alle regnes for omkommet.

- I dag er eftersøgningsudstyr fra olieministeriet sat ind. De har en båd, der kan nå ned på 3000 meters dybde, siger præsidenten.

Hans udtalelser kom i forbindelse med indvielsen af en kunstgødningsfabrik i havnebyen Damietta.

- Den har i dag bevæget sig i retning af stedet for styrtet, for vi arbejder hårdt for at bjærge de sorte bokse, lyder det fra præsident al-Sisi.

Ifølge de egyptiske myndigheder har flåden indtil nu fundet vragdele og også dele fra lig samt personlige ejendele fra passagererne.

De forskellige dele er fundet i havet 290 kilometer nord for byen Aleksandria, men der er ikke oplysninger om, at de sorte bokse, der indeholder vigtige data om flyets færden, skal være lokaliseret.

På stedet, hvor flyet menes at være styrtet ned, er der meget dybt, måske 3000 meter. Det er ude omkring den grænse, hvor det kan være svært at opfange signaler fra de sorte bokse, hvis man leder efter signalerne fra havets overflade.

Kort før flyet forsvandt fra radarskærmene, sendte det automatisk nogle varslingssignaler om, at der var røg om bord, siger franske efterforskere.

Præsident al-Sisi siger, at lige nu er alt muligt, så der er ikke noget sikkert at sige om årsagen til katastrofen.

- Det kan tage lang tid, men ingen kan skjule disse ting. Så snart resultatet er her, informeres folk, siger han.

/ritzau/Reuters