Egyptisk domstol stadfæster dødsdom over knap 200 personer

En egyptisk domstol stadfæster dødsdommen over en leder af Det Muslimske Broderskab og mindst 182 andre tilhængere, oplyser en anklager.

Personerne, der støtter den afsatte præsident Mursi, er tidligere blevet dømt til døden, men i henhold til egyptisk retspraksis skal dommen stadfæstes.

Den spirituelle leder af Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, er blandt de dømte lørdag.

Oprindeligt blev 683 mennesker dømt til døden i den tidligere retssag, men dødsdommene mod fire personer blev omstødt til livsvarigt fængsel, skriver nyhedsbureauet AFP. 496 andre tiltalte blev frikendt.

De mange mennesker er dømt for deres rolle i drabene på to politimænd og drabsforsøg på fem andre i Minya-provinsen i august.

Derudover er de fundet skyldige i vandalisme, at bære våben og være medlemmer af en ulovlig organisation, oplyser anklager Abdel Malik til AFP.

Ifølge en advokat er de fleste af de dødsdømte på flugt.

Det Muslimske Broderskab er den største islamistiske gruppe i Egypten.

Broderskabet har siden oprettelsen i 1928 haft et vekslende og kompliceret forhold til skiftende egyptiske regeringer, og bevægelsen har gentagne gange været forbudt, medlemmer fængslet og udsat for tortur.

Efter revolutionen i 2011, da Broderskabet for alvor fik vind i sejlene, blev bevægelsen igen erklæret lovlig.

Herefter dannede Det Muslimske Broderskab et parti, Friheds- og Retfærdighedspartiet, som straks blev landets største i 2011 og erobrede knap halvdelen af alle sæder i parlamentet

Året efter vandt Broderskabets præsidentkandidat Mohamed Mursi og blev den første islamistiske leder i det nordafrikanske land.

Utilfredsheden med Broderskabets styre steg dog hurtigt i løbet af 2012, og den 3. juli 2013 blev Mursi fjernet fra præsidentposten af militæret. Det Muslimske Broderskab blev samme år erklæret for en ulovlig terrororganisation

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip