Egyptisk politi anholder kendt egyptisk blogger

En meget kendt blogger i Egypten, Ahmed Douma, fortæller tirsdag, at han er anholdt. Han er den seneste af en række prominente politiske aktivister, der er tilbageholdt.

Det understreger, at den militærtstøttede regering er i gang med en større kampagne for at bringe kritikere til tavshed.

Det har i de foregående måneder ramt islamister, og flere hundrede tilhængere er dræbt, siden den folkevalgte præsident Mohamed Mursi blev styrtet af militæret i juli.

Men det går nu i stigende grad ud over aktivister, der kommer fra den sekulære fløj i Egypten. De advarer om, at et autoritært styre er ved at genopstå.

- Jeg befinder mig nu på politistationen i Basateen. Jeg ved stadig ikke, hvad anklagerne mod mig eller begrundelsen for min anholdelse er, skriver Douma på Twitter.

Han har for nylig i et tweet som reaktion på fængslingen af en anden kritiker beskrevet regeringen som kriminel og spået, at den vil falde.

Det statslige nyhedsbureau skriver, at Douma er tilbageholdt i forbindelse med uroligheder lørdag, hvor Ahmed Maher, der er et symbol for den folkelige opstand mod præsident Hosni Mubarak i 2011, overgav sig til politiet.

Han var eftersøgt for at have trodset myndighedernes forbud mod at demonstrere.

Anklagemyndigheden efterlyste tirsdag yderligere 10 aktivister, heriblandt Mohamed Adel, der var en anden prominent aktivist, som førte an i opstanden mod Mubarak.

Bloggeren Douma har prøvet det før. Under præsident Mursi blev han anholdt for at fornærme præsidenten.

De sekulære aktivister er især fortørnet over den lov, som i sidste måned gav indenrigsministeriet ret til at forbyde enhver forsamling på over 10 mennesker.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip