Egyptiske efterforskere vil ikke konkludere på flystyrt

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Selv om dele af flyvrag er fundet, og trods meldinger om røg i kabinen før MS804 fra EgyptAir styrtede natten til torsdag, er det for tidligt at drage konklusioner.

Det er meldingen fra den egyptiske havarikommission, knap tre døgn efter at passagerflyet styrtede i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo.

Det er blandt andet kommet frem, at et såkaldt Acar-system, der sender korte beskeder mellem fly og kontroltårn, kort inden styrtet havde meldt om røg i kabinen.

- Det er for tidligt at konkludere noget på enkeltstående informationer som eksempelvis Acar-beskederne, som er signaler eller indikatorer, der kan have forskellige årsager. Der er brug for yderligere undersøgelser, skriver efterforskerne i en udtalelse.

Havarikommissionen analyserer i øjeblikket på blandt andet oplysninger fra kontroltårne, selve flyet og dokumenter om besætningen. Også flyets vedligeholdelsesrapport undersøges.

Efterforskningen er særligt vanskelig, da flyets to sorte bokse formentlig ligger på flere kilometers dybde, oplyser Egyptens minister for luftfart, Sherif Fathi.

- Som jeg forstår det, drejer det sig om 3000 meter, siger Fathi.

Dermed er boksene lige på grænsen af at kunne spores fra overfladen, da signalerne, de udsender, har en begrænset rækkevidde.

De udsender signaler i omtrent 30 dage, så efterforskerne har knap fire uger, inden boksene bliver tavse.

- Der er endnu ikke fundet vigtige apparater eller enheder fra flyet, siger Fathi.

Flyet - en Airbus A320 - forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen, uden at besætningen udsendte nødsignaler.

Flyet foretog et skarpt sving i egyptisk luftrum, inden det dykkede 6700 meter og forsvandt fra radarskærme, har den græske forsvarsminister tidligere oplyst.

Der var 66 mennesker om bord på flyet.

/ritzau/Reuters