Eks-kollega: Thomas Bjørn kommer i fokus ved Ryder Cup

Nogle af verdens bedste golfspillere tørner sammen i næste uge, når Ryder Cup spilles på Gleneagles-banen i Skotland.

Thomas Bjørn er med på det europæiske hold i den legendariske holddyst mellem Europa og USA.

Eks-kollegaen og landsmanden Steen Tinning har store forventninger til Thomas Bjørn.

- Thomas er en af de bærende spillere på European Tour, og derfor vil han være et helt naturligt midtpunkt på holdet. Han har spillet Ryder Cup før og har også været vicekaptajn, så Thomas bliver meget vigtig for det europæiske hold.

- Jeg er sikker på, at man vil lægge en masse ansvar på Thomas' skuldre, siger Steen Tinning.

Thomas Bjørn har været med to gange før som spiller ved Ryder Cup. Det var i 1997 og i 2002. Begge gange sejrede Europa. Ved de seneste to dyster i 2010 og 2012 var Thomas Bjørn en del af Europas hold som en af vicekaptajnerne, der hjælper selve kaptajnen.

Steen Tinning er ikke overrasket over, at 43-årige Thomas Bjørn kvalificerede sig til dette års hold efter en årrække på sidelinjen.

- Min holdning til Thomas har altid været, at han kan vinde alle turneringer, han stiller op i. Det er et spørgsmål om, hvorvidt Thomas har fokus, og har han fokus, så får han gjort alle de rigtige ting, og han er en fantastisk golfspiller.

- Det glæder mig, at Thomas har fundet sin nuværende form og den form, han har haft de seneste par år. Så det overrasker mig ikke, at han er med, det glæder mig, siger Steen Tinning.

Inden det går løs med Ryder Cup i næste uge, deltager Thomas Bjørn i denne uges European Tour-turnering Wales Open, der spilles fra torsdag til søndag.

Den turnering vandt netop Steen Tinning tilbage i 2000, mens en anden dansker Jeppe Huldahl sejrede i 2009.

I alt fire europæiske Ryder Cup-spillere er med i Wales Open. Foruden Thomas Bjørn er det Jamie Donaldson, Stephen Gallacher og Lee Westwood.

Ud over Thomas Bjørn stiller otte andre danskere til start i turneringen, som spilles på The Celtic Manor Resort i City of Newport.

Ryder Cup spilles 26.-28. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip