Eks-soldat ville sælge hemmelig viden til falske russere

En tidligere soldat fra USA er blevet idømt 30 års fængsel for forsøg på at spionere for Rusland, lyder det fra det amerikanske justitsministerium.

40-årige Robert Hoffman II's handlinger blev opdaget i september 2012, da han overleverede fortrolig information til FBI-agenter, som han troede var russere.

Han havde forinden arbejdet for den amerikanske flåde i 20 år og havde været udstationeret på ubåde, hvor han arbejdede med elektroniske sensorer for at samle information om potentielle fjender.

I forbindelse med sit job skulle han sikkerhedsgodkendes og sige god for ikke at afsløre information over for uautoriserede personer, lyder det i begrundelsen for dommen fra retten i delstaten Virginia.

Under FBI-operationen bad Hoffman undercover-agenterne for "kompensation for sine aktiviteter i form af hjælp til at finde arbejde eller udbetalinger baseret på den risiko og indsats, der var involveret", skriver retten videre i meddelelsen.

Ved tre forskellige lejligheder overleverede han "hemmelig", "tophemmelig" og "følsom" information, som var gemt på en krypteret USB-stick, der efter aftale blev efterladt i et hul ved foden af et træ.

Hoffman blev anholdt i december 2012, tiltalt i foråret 2013 og var for retten i august i Virginia. Først mandag blev dommen offentliggjort.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip