Eks-soldat ville sælge hemmelig viden til falske russere

Skrevet af admin

11/02/2014

Mest læste i dag

En tidligere soldat fra USA er blevet idømt 30 års fængsel for forsøg på at spionere for Rusland, lyder det fra det amerikanske justitsministerium.

40-årige Robert Hoffman II's handlinger blev opdaget i september 2012, da han overleverede fortrolig information til FBI-agenter, som han troede var russere.

Han havde forinden arbejdet for den amerikanske flåde i 20 år og havde været udstationeret på ubåde, hvor han arbejdede med elektroniske sensorer for at samle information om potentielle fjender.

I forbindelse med sit job skulle han sikkerhedsgodkendes og sige god for ikke at afsløre information over for uautoriserede personer, lyder det i begrundelsen for dommen fra retten i delstaten Virginia.

Under FBI-operationen bad Hoffman undercover-agenterne for "kompensation for sine aktiviteter i form af hjælp til at finde arbejde eller udbetalinger baseret på den risiko og indsats, der var involveret", skriver retten videre i meddelelsen.

Ved tre forskellige lejligheder overleverede han "hemmelig", "tophemmelig" og "følsom" information, som var gemt på en krypteret USB-stick, der efter aftale blev efterladt i et hul ved foden af et træ.

Hoffman blev anholdt i december 2012, tiltalt i foråret 2013 og var for retten i august i Virginia. Først mandag blev dommen offentliggjort.

/ritzau/AFP