Eksforstander får 3,5 års fængsel for sexkrænkelser

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

En tidligere forstander på et opholdssted ved Skanderborg er torsdag ved Vestre Landsret i Viborg idømt tre et halvt års fængsel for at have krænket en pige seksuelt, fra hun var 10 år gammel og gennem en periode på tre år.

I byretten blev manden idømt seks års fængsel, men landsretten valgte at frifinde manden for anklager om overgreb mod en anden pige. Overgreb, som han blev dømt for i byretten.

Retten i Horsens vurderede desuden i maj, at manden havde forgrebet sig på pigen, der i dag er 21 år gammel, i en længere periode, nemlig fra 1998 til 2005.

Men Vestre Landsret mener, at overgrebene alene er foregået i årene 2002 til 2005.

I den periode boede pigen ikke længere på opholdsstedet, men kom der i forbindelse med noget samvær.

I byretten blev den 64-årige mand dømt for overgreb mod en pige, der i dag er 25 år gammel, men er altså frifundet for det forhold i landsretten.

Sagen har også drejet sig om påståede seksuelle overgreb på tre drenge. Det blev manden frifundet for i byretten, men anklagemyndigheden har i forbindelse med ankesagen i Vestre Landsret holdt fast i anklagerne.

Vestre Landsret har dog i den del af sagen valgt at følge byrettens afgørelse.

Afgørelsen fra Vestre Landsret afspejler, at sagen har været noget mudret. Et mindretal ønskede at dømme manden i alle anklagepunkter, mens en andet mindretal ville frifinde manden pure.

Men flertallet blandt de ni nævninger og tre juridiske dommere er altså faldet ud på en sådan måde, at manden skal dømmes for overgreb mod den ene pige.

Manden drev det socialpædagogiske opholdssted i omkring 20 år. Børnene på institutionen har oplevet omsorgssvigt i deres liv, og nogle af dem har endda tidligere oplevet seksuelle krænkelser.

Sagen begyndte at rulle, da den i dag 21-årig pige i 2009 meldte den tidligere institutionsleder til politiet.

/ritzau/