Ekspert chokeret over danskernes søvnproblemer: - Det er problematisk for vores sundhed

73 procent har svært ved at sove mindst en gang om måneden, og næsten halvdelen af danskerne – 45 procent – har svært ved at falde i søvn minimum en gang om ugen, det viser en TouGov-undersøgelse. Det skriver Søndagsavisen.

Søvnvejleder Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel kalder tallene for voldsomme.

- Det er problematisk for vores sundhed, vores evne til at præstere og vores sociale liv, når vi hyppigt har problemer med at sove. Det går også ud over vores følelsesmæssige liv, for følelserne reguleres også, mens vi sover, siger han.

Læs også: Dårlig søvn øger risikoen for ulykker med over 250 procent

Når Mikael Rasmussen i sit arbejde vejleder danskere i at få en bedre søvn, oplever han, at tanker, stress og bekymringer er en af de største hindringer.

Søndagsavisens undersøgelse viser også, at tanker fra tid til anden generer søvnen hos 49 procent af danskerne.

Læs også: Se fars trick til at få syv måneder gamle Lucas til at sove på et øjeblik

- Vi har jo fuld knald på i løbet af dagen, er på arbejde og på sociale medier, og så har mange svært ved at lukke for tankerne og falde ned, når dagen slutter. Vi kan ikke sove på kommando, og for at få søvn er vi nødt til at stoppe hjernens aktivitet, siger Mikael Rasmussen til Søndagsavisen.

Poul Jennum, overlæge på Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital, forsikrer, at det er normalt at sove let.

- Faktisk er det en fordel, at vi ikke sover fra støj. Vi skal jo kunne vågne og reagere, hvis vi selv eller vores kære er i fare. Søvnproblemer er generende, men ikke nødvendigvis farlige, siger Poul Jennum til Søndagsavisen.

 

Dagens Gossip