Ekspert: Hjulmand kom på kant med sin chef

Den danske træner Kasper Hjulmand var kommet i konflikt med manager Christian Heidel forud for tirsdagens fyring i Mainz.

Det vurderer Eurosports kommentator Henrik Hvillum, der følger tysk fodbold tæt.

Kløften mellem træner og manager er blevet større og større, efterhånden som holdet er gået i stå i Bundesligaen. Blot en enkelt sejr i de seneste 13 kampe er det blevet til for Mainz.

- Hjulmand og Christian Heidel var kommet i konflikt med hinanden.

- Jeg går ud fra, at de var uenige omkring ledelsesstilen. Den bløde danske stil passer ikke så godt ind i Tyskland, hvor man foretrækker en hårdere stil.

- Når pointene begynder at svigte, så er det jo det første sted, ledelsen begynder at kigge. Det kan godt undre, for da han sidste sommer blev ansat, fortalte klubben, at den havde tålmodighed med Hjulmands projekt.

- Jeg synes, at Mainz handler i panik med den her fyring, siger Henrik Hvillum.

Spørgsmål: Var han fejlcastet fra starten?

- Ja, det kan man godt sige.

Eurosport-kommentatoren fortæller, at Mainz nu satser på en hårdere stil. Klubbens U23-træner Martin Schmidt overtager tøjlerne med danske Bo Svensson som assistent.

Henrik Hvillum spår Mainz nogenlunde chancer for at redde sig i Bundesligaen, hvor holdet er placeret et enkelt point over nedrykningsstregen.

- De kan godt klare frisag, for der er hold, der er meget dårligere end Mainz. Hamburger SV og Stuttgart. Hertha Berlin er heller ikke for gode, siger Hvillum.

/ritzau/

.

Dagens Gossip