Ekspert: Ingen garanti for at regions ambulanceplan virker

Hvis ambulanceselskabet Bios bliver erklæret konkurs, vil Region Syddanmark bede kuratoren om at fortsætte driften på regionens regning.

Den plan er set og brugt før i lignende scenarier ifølge professor i konkursret ved Københavns Universitet Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.

Men der er ingen garantier for, at kuratoren går med på den plan.

- De kan ikke forpligte kurator til at fortsætte driften. Han skal kun fortsætte driften, hvis det er i kreditorernes interesse. Det er ikke kun Region Syddanmark, men alle kreditorer.

- Det vil dybest set sige, at kurator kun vil sige ja til det, hvis han mener, det er en overskudsgivende ting at gøre, og han ikke ser, at der er en risiko ved det, siger professoren.

Kuratorens beslutning kan være meget afhængig af, hvordan regionen stiller sig, forklarer Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.

- Hvis regionen eksempelvis garanterer at dække underskud ved driften, så er det meget muligt, at en kurator har lyst til at fortsætte driften i en periode i håb om at finde nogen, der vil købe virksomheden, siger han.

Region Syddanmark begærede mandag officielt Bios konkurs ved Skifteretten i Odense via Kammeradvokaten.

Det besluttede regionen at gøre, efter at Bios ikke kan betale en fejlagtig udbetaling på 31,5 millioner kroner fra Region Syddanmark til ambulanceselskabet tilbage.

Skifteretten skal nu i de kommende dage forkynde konkursbegæringen for Bios, og derefter kan der komme en afgørelse om konkurs.

Indtil det sker, har Bios stadig ansvaret for ambulancekørslen i regionen.

- Så længe man ikke er erklæret konkurs, er det selskabets eksisterende ledelse, der leder virksomheden, forklarer Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.

Hvis Bios bliver erklæret konkurs, skal kuratoren sælge virksomheden enten samlet eller i dele til den bedst mulige pris. Professoren forklarer, at der ikke er noget galt i at lade driften af et konkursbo fortsætte i en periode.

- Men konkursen kan ikke fortsætte for evigt. Det er en midlertidig løsning, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip