Ekspert: Ingen grund til panik over ny iPhone-virus

I Kina har en virus kaldet WireLurker skabt frygt for, at Apples iPhones kan blive ramt. En dansk ekspert i mobilsikkerhed mener dog ikke, at virussen ændrer noget ved sikkerheden for mobiltelefoner.

WireLurker stjæler beskeder og kontakter i telefonen. Når telefonen tilsluttes en computer kan virussen også finde på at kontakte sin afsender, der så de facto kan tage kontrollen med mobiltelefonen.

Alligevel mener den danske mobilsikkerhedsekspert John G. Pedersen fra hjemmesiden meremobil.dk ikke, at der er grund til panik blandt danske iPhones-ejere.

- Det her er hverken et udtryk for at iPhone er blevet mere eller mindre usikker. Man skal være meget eksperimenterende for at komme ud, hvor det er farligt, siger han.

For at få virussen skal man nemlig jailbreake sin telefon.

- At jailbreake betyder at åbne telefonen, så man kan installere andre applikationer end dem, der ligger i Apples App Store. Og det kan på ingen måde anbefales at jailbreake sin telefon, siger John G. Pedersen.

Andelen af iPhone-brugere, der har en jailbreaket telefon, er med John G. Pedersens ord da også forsvindende lille. Derfor er problemet med denne virus mindre, end det bliver gjort til.

- Hvis man snakker sikkerhed, så hyler dem, der sælger antivirus, op. Men der er endnu ikke nogen, der har vist mig et angreb, hvor jeg er blevet bekymret, siger han

Generelt mener John G. Pedersen, at det er adfærden mere end sikkerheden, den er galt med. Derfor har den danske mobilbruger umiddelbart ikke så meget at frygte - da slet ikke den danske Apple-brugere.

- Generelt er det sådan, at der er mindre kontrol med de applikationer, der ligger på Google Playstore end på App Store, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip