Ekspert-kritik af Facebook: Messenger-app'en udspionerer dig

Siden Facebooks nye Messenger-app blev lanceret for nylig, er kritikken haglet ned over dem.

Og nu bliver der endnu engang pustet til ilden. Det er nemlig kommet frem, at Messenger-app’en er fyldt med såkaldte ’Spyware-koder’.

Det skriver Epoch Times.

Spyware er en type software, som indsamler personlige informationer, som for eksempel e-mail-adresser, besøgte hjemmesider, computerens soft- og hardware, navne og adresser, og bruger det til at præsentere brugeren for målrettede reklamer. Ofte accepterer man selv installation af spyware uden at være klar over det.

LÆS OGSÅ: "Lorte lorte lorte program": Nu tvinger Facebook dig over i upopulær app

Det er IT-sikkerheds-researcher Jonathan Zdziarski, som har kigget dybt i koderne til den omstridte Messenger-app, og har fundet ud af, at den ligger på telefonen og gemmer på en stor mængde data.

- Messenger har tilsyneladende flere spyware-koder i sig, end det er normalt for den type apps, siger Jonathan Zdziarski i et tweet på sin egen twitterprofil.

Ifølge et andet medie, BGR, har en Facebook-ingeniør efterfølgende svaret på sikkerheds-researcherens nye kritik af Messenger.

- Jeg arbejder på Messenger. Det er vel ikke nogen overraskelse, at vi bruger Analytics (værktøj fra Google, red.) til at forstå brugen og gøre app’en hurtigere og mere effektiv, tweeter Facebook-ingeniøren, og tilføjer:

- Analytics har vist os, at folk bruger mange ‘Like-stickers’, så den feature har vi flyttet, så folk kan sende den med færre tryk på skærmen.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at bruge Facebooks Messenger-app

Facebook har desuden meldt ud, at kritikken af dem er uretmæssig, fordi privatlivet har været kernen i udviklingen af Messenger, og at folkene bag, som enhver anden udvikler, analyserer brugerne for at forbedre app’en.

I iTunes og i Apple Store har den nye app siden sin spæde start fået utroligt dårlige anmeldelser.

 

Dagens Gossip