Ekspert: Mail-sag vil forfølge Clinton indtil valget

Selv om den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton ikke bliver retsforfulgt i sagen om fortrolige e-mail, vil sagen følge hende indtil præsidentvalget i november.

Sådan lyder det fra Jørn Brøndal, der er lektor ved Center for Amerikanske studier ved Syddansk Universitet.

- Juridisk set er sagen lukket, men politisk set er den slet ikke lukket, siger Jørn Brøndal og fortsætter:

- FBI-direktøren, James Comey, der er kendt som en ubestikkelig herre, har været ude at kritisere Hillary Clinton temmelig voldsomt og temmelig opsigtsvækkende. Det er ganske usædvanligt, at en FBI-direktør gør det.

- Og det vil Republikanerne blive ved med at køre på helt frem til valget den 8. november, siger lektoren.

Sagen drejer sig om Hillary Clintons omgang med fortrolige e-mail i hendes tid som udenrigsminister. Indtil 2013 brugte den nuværende præsidentkandidat blandt andet en privat e-mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

James Comey betegnede tirsdag Clintons håndtering af de følsomme oplysninger som "ekstremt skødesløs". Men FBI har ikke fundet beviser på, at hun havde hensigter om at bryde nogen love.

Onsdag besluttede USA's justitsminister, Loretta Lynch, så efter indstilling fra FBI ikke at retsforfølge den demokratiske præsidentkandidat.

Sagen har haft konsekvenser for Clintons ry i den amerikanske offentlighed, og det bidrager til en øget mistro mod hende ifølge Jørn Brøndal.

- Hun havde i forvejen et ry som en, man ikke altid kunne stole på. Man kan i hvert fald sige, at det her er med til at befæste det ry.

- Det er ikke særlig godt i et valgår, hvor det handler om, at mange vælgere er trætte af det politiske etablissement og vil have fornyelse, siger han.

Det er 8. november, at de amerikanske vælgere skal vælge, hvem der skal efterfølge den demokratiske præsident, Barack Obama.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip