Ekspert om ejendomsvurderinger: Længe at vente på penge

Når et nyt system for ejendomsvurderinger bliver udskudt med to år, kommer nogle danske boligejere til at vente længe på at få deres penge tilbage, hvis deres ejendom i dag er vurderet forkert, så de betaler for meget. Og det kan koste en hel del penge, lyder det fra en skatteekspert.

Efter alt at dømme bliver et nyt system for ejendomsvurderinger nemlig først implementeret i 2017, og dermed udskydes det to år, skriver flere medier.

- Problemet er, at dem, der betaler for meget, skal vente endnu længere med at få den rigtige skat.

- Jeg synes ikke, det er fair. Er man en af de boligejere, der ikke har været vågen og fået klaget, så opdager man pludselig, at man har betalt for meget, og så er det længe at vente på at få pengene tilbage, siger Claus Pedersen, der er tax partner ved Ernst and Young.

Det er endnu uklart, hvor mange boligejere der bliver påvirket af sagen.

Oprindeligt skulle det nye system være på plads næste år, så der kunne komme nye, mere korrekte vurderinger i foråret 2016. Men den nødvendige lovgivning kan først være plads i løbet af 2017.

Det sker efter, at Rigsrevisionen i 2013 afdækkede omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.

Rigsrevisionen anførte blandt andet, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, husene blev handlet til. Siden har der været store problemer med vurderingerne, og det er et problem, at det nye system bliver udskudt på ny, lyder det.

- Retssikkerhedsmæssigt lyder det ikke godt, at man skal vente så længe på at få den rette vurdering, når der nu ikke længere er nogen klagemuligheder overhovedet.

- Overordnet set er det godt, at de vil have det rette system og gør deres arbejde grundigt. Så kan man diskutere, hvor længe det tager at bygge sådan et system op. Det lyder til at være længe undervejs, siger Claus Pedersen.

Torsdag skal et ekspertudvalg aflevere en længe ventet rapport om, hvordan man kan indrette en ny måde at håndtere ejendomsvurderingerne på efter voldsom kritik af det hidtidige system.

Ekspertudvalget blev nedsat i oktober sidste år og har siden arbejdet med at finde løsninger til et nyt system.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip