Ekspert om Magnussen-sag: McLaren holder os for nar

Skrevet af admin

|

05/12/2014

Dagens topnyheder

Kevin Magnussen eller Jenson Button? Kommer Fernando Alonso overhovedet? Eller arbejdes der på en helt tredje løsning?

Spørgsmålene er mange i forhold til, hvem McLaren vælger som teamets to kørere til Formel 1-sæsonen 2015.

Torsdagens bestyrelsesmøde hos Formel 1-giganten bragte ifølge en talsmand for teamet ingen svar på den front.

Det er for ringe, mener den danske motorsportsveteran John Nielsen, som kommenterer Formel 1 for TV3+.

- Jeg synes, at McLaren holder os for nar. Det er ved at ende i en farce, for alle parter er klar. Jeg kan ikke mindes at have set en lignende situation.

- End ikke Fernando Alonso er bekræftet endnu, siger John Nielsen og henviser til spanieren, som for længst har forladt Ferrari.

John Nielsen har en idé om, at netop Alonso - en dobbelt verdensmester - kan være problemet i puslespillet.

- Jeg kan ikke finde ud af, hvad der foregår. Økonomien kan ikke være det, der har indflydelse på kørerbeslutninger hos McLaren. Det tror jeg ikke på.

- Det kan være, at Alonso laver politik. Han vil ikke skrive under, før han har fået det, som han vil have det.

- Hvad Alonso så vil have, er så spørgsmålet. Måske ønsker han Button som teamkammerat i stedet for en ung Magnussen, som han ved, kan true ham, lyder det fra John Nielsen.

Torsdag var Magnussen og Button - iført McLaren-tøj - sammen til et sponsorarrangement i Edinburgh. Der kunne begge kørere fortælle, at de intet nyt vidste om fremtiden.

Efter bestyrelsesmødet samme dag, hvor der ikke kom noget nyt ud, sagde Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, følgende til Ritzau:

- Jeg tror først, vi ved noget den 14.-15. december. Det er mit indtryk på nuværende tidspunkt.

Til det siger John Nielsen:

- Det kan sagtens tage så lang tid. Når McLaren har haft et bestyrelsesmøde uden at blive enige om noget, så er det i mine øjne noget, som kan trække ud.

- Personligt er jeg ikke i tvivl om, at Magnussen fortsætter, men jeg vil meget gerne have det bekræftet. Alle andre teams har deres kørere klar. McLaren holder os virkelig for nar. De trækker den lige langt nok.

34-årige Button, der vandt VM i 2009, klarede sig bedst i den interne kamp mod 22-årige Magnussen i 2014, som var danskerens første år i Formel 1.

Briten scorede 126 point og sluttede på en samlet ottendeplads, mens Magnussen blev noteret for 55 point, hvilket var godt nok til en samlet 11.-plads i VM-tabellen.

Ifølge flere britiske medier bekræfter en talsmand for McLaren, at en beslutning tidligst kommer i næste uge.

/ritzau/