Ekspert: Riis kan hive sponsor til dansk cykelhold

Bjarne Riis har med sine sponsorkontakter gode muligheder for blive en del af et dansk cykelhold en gang i fremtiden.

Det vurderer TV2's Tour de France-ekspert Anders Lund.

- Bjarne har i et interview sagt, at han godt kan se sig selv i en rolle inden for cykelsporten, men at det ikke er op til ham.

- Det er op til en potentiel sponsor, om de kan se meningen i det. Så kan man spørge: Er der et firma, der vil sponsorere ham? Ja, jeg kan ikke forestille mig andet, siger Anders Lund.

- Når Bjarne gerne vil, og det sikkert er muligt at finde en sponsor, så er det næsten kun et spørgsmål om, hvornår det bliver og i hvilken funktion og sammenhæng, siger TV2-eksperten.

Anders Lund indrømmer, at Riis lige nu har fået et "slag over tuden", da en rapport fra Anti Doping Danmark for nylig konkluderede, at Riis var vidende om, at flere af hans tidligere ryttere dopede sig.

Spekulationerne om den tidligere holdejers fremtid er aktuelle, efter at Treks sportsdirektør Kim Andersen i fredagens udgave af Politiken gisner om, at der vil komme et nyt stort, dansk cykelhold, hvor Riis vil få en rolle.

Et scenarium kunne være, at Riis kunne trække på Saxo Bank, der i mange år har været sponsor for Riis' tidligere cykelhold.

Efter at danskeren er røget ud af holdet overvejer Saxo Bank lige nu, om man skal fortsætte som sponsor hos Tinkoff-Saxo i de kommende år.

- Saxo Bank har tit snakket om, at den, de sponsorer, er Bjarne Riis. Det er ham, de tror på i deres sponsorat, siger Anders Lund.

- Det har altid været vigtigt for Bjarne at bidrage til danske talenters udvikling, men det blik tror jeg ikke, Saxo Bank har.

- Jeg tror ikke, Saxo Bank er på udkig efter et dansk cykelhold, de kan putte penge i.

- Hvis de skal gå ind og være medsponsor for et hold, så er det Bjarne, der skal være primus motor på det mere end den anden vej rundt, vurderer Anders Lund.

I øjeblikket kæmper Danmarks bedste cykelhold Cult Energy for at sikre overlevelsen til næste sæson.

Aktuelt mangler holdet, der kører på næsthøjeste niveau, omkring otte millioner kroner.

- Man kan håbe, at de ender kan mødes. Cult mangler otte millioner, og det er et greb i lommen for Saxo Bank, så man kunne godt se en løsning for sig, som ville være god for dansk cykelsport, siger Lund.

Riis er sammen med Anders Lund en del af TV2's eksperthold under Tour de France.

/ritzau/

 

Dagens Gossip