Ekspert: SF kan reelt være på vej ud af regeringen

For første gang er der reelt en risiko for, at SF vil træde ud af regeringen.

Det vurderer Peter Goll, seniorpartner i kommunikationsvirksomheden Geelmuyden Kiese og tidligere presserådgiver i SF.

- SF er meget presset og svækket af, at regeringen har den svære sag med Goldman Sachs køb af aktier i Dong, som især venstrefløjen er meget, meget imod, siger Peter Goll.

- Det er klart, at der er en ophobet frustration i SF over regeringssamarbejdet og de kameler, de har måtte sluge. Det er som en trykkoger, hvor de virkelig synes, at nu er det ved at blive for meget.

- Og så kommer Goldman Sachs investering i Dong, som det der får låget til at springe af trykkogeren og giver luft for alle frustrationerne. Det er kapitalismens ondeste symbol set fra SF's side, der kommer ind i et statsligt selskab, og det får nu baglandet til at reagere.

I forvejen er Annette Vilhelmsen og SF svækket af sagen omkring Lisbeth Zornig Andersen.

SF's landsledelse og partiets folketingsmedlemmer er indkaldt til et ekstraordinært møde onsdag for at diskutere Dong-aftalen.

På mødet skal SF'erne også diskutere, om partiet overhovedet skal fortsætte i regeringen, siger SF's folketingsmedlem Karsten Hønge til Ritzau.

- Vi skal have en grundig diskussion om SF's position. Både hvad angår salget af Dong, men også SF's position i det hele taget.

Ifølge Peter Goll kan der på mødet opstå en massiv stemning og pres på Annette Vilhelmsen for, at nu skal man træde ud af regeringen.

- Annette Vilhelmsen kan komme i en situation, hvor hun føler, at hun er så svækket, at det er meget svært at klare sig igennem uden opbakning fra eget bagland, siger han.

Omvendt kan der være så stor en lettelse at vinde ved at træde ud, at det denne gang må blive en reel overvejelse for SF's ledelse, vurderer Peter Goll.

/ritzau/

 

Dagens Gossip