Ekspert: Udlændingestyrelsen har fået en begmand

10/02/2015 17:06

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Justitsministeriets beslutning om at feje Udlændingestyrelsens advarsler til to embedsmænd af bordet i forbindelse med Eritrea-sagen er helt enestående.

Det siger professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen.

- Jeg kan ikke erindre, at jeg har set fortilfælde, der minder om den her sag. Det er en helt usædvanlig situation, siger han.

Embedsmændene blev oprindeligt sat til at udarbejde den omstridte Eritrea-rapport, men de slog flere og flere knuder over den måde, som rapporten blev til på.

Spørgsmål: Det kunne ligne noget af en begmand til Udlændingestyrelsen?

- Selvfølgelig da. Og jeg vil sådan set rose Mette Frederiksen (S) for som justitsminister at sætte sig for bordenden og tage det alvorligt, at hun både er politisk og administrativt ansvarlig for området her, siger han til Ritzau.

- Hun viser, at hun interesserer sig for den ledelsespolitik, der kører, selvom det giver bølger i embedsmands-korpset, siger Henning Jørgensen og uddyber:

- Ministeren har ret til - som øverste leder - at indhente informationer, give instrukser og omgøre afgørelser. Og spørgsmålet er nu, hvordan man vurderer det, at nogen har lavet urigtige afgørelser.

I næste uge mødes Udlændingestyrelsen med Dansk Magisterforening for at tale sig til rette om embedsfolkenes tilbagevenden til deres job. En tilbagevenden, som de nu har ret til, siger Henning Jørgensen.

- Det bliver formodentlig ikke helt nemt, men embedsfolkene har jo ret til at genindtræde i stillingerne. Det er et ledelsesmæssigt ansvar at få det til at fungere, påpeger han.

/ritzau/