Eksperter afslører: Sådan slipper du straks af med dine ømme bumser

Skrevet af Ane Sørensen

26/05/2016

Dagens topnyheder

Når hormonerne begynder at røre på sig, virker det som et startssignal for de små irriterende knopper. I teenagealderen får vi de allerførste bumser. Det er et bekendtskab, som de færreste bryder sig om, men som ingen slipper helt for.

For de fleste dukker de sjældnere op, som tiden går, men mange får stadig en bums eller to sommetider - særligt i perioder, hvor hormonerne suser rundt i kvindekroppen.

Læs mere: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Heldigvis er der nogle ting, som du selv kan gøre, for at komme af med dem igen, så hurtigt som muligt.

Det skriver Huffington Post.

Læs mere: Hudlæge advarer: Derfor skal du aldrig presse dine bumser

De har talt med nogle hudlæger, som her giver deres bedste tips til hurtig bekæmpelse af de upopulære øde knopper.

Lad være med at pille.
Mange bumser er ikke umiddelbart til at få prikket hul på. Lad være med at prøve på det alligevel. Det gør dem kun værre, hvis du forsøger at komme dem til livs på denne måde.

Læs mere: Det afslører dine bumser om dig

Køl den ned.
Hvis du lægger en isterning direkte på din bums i et par sekunder, skulle det få små blodkar til at snøre sig sammen og dermed mindske bumsens størrelse og rødmen.

Skjul den.
Brug makeup med et svagt grønt skær - det hjælper med at skjule den røde tone og får bumsen til at falde mere i ét med din naturlige hudfarve.

Ifølge Independent er det ikke helt tilfældigt, hvor dine bumser dukker op henne. Hvis de kommer mellem øjenbrynene eller på din næse, kan det være tegn på, at du er stresset.

Kommer bumserne i din hårgrænse, har du måske brugt for meget af dit hårprodukt, eller gnedet godt og grundigt ind i din hud.

Er dine bumser primært rundt om munden, er det sandsynligvis din kost, der er synderen - for eksempel kan det være fedt, der blokerer dine porer.

Læs mere: Sådan prikker du bumser uden at ødelægge din hud

Pibler bumserne derimod frem på dine kinder, kan det skyldes, at du for ofte rører din hud, mens du har snavs på dine hænder.

Sidst men ikke mindst kan det være tegn på, at du ikke får nok at drikke, hvis bumserne viser sig i dine ører. Det kan nemlig skyldes, at du er dehydreret.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: