Eksperter når frem til flyvrag trods kampe i Østukraine

60 eksperter fra Holland og Australien er fredag formiddag nået frem til vraget efter det malaysiske fly, der 17. juli styrtede ned over det østlige Ukraine.

Det er det hidtil største hold af eksperter, der er lykkedes med at nå frem til ulykkesstedet, som kontrolleres af prorussiske separatister, der ligger i konstante kampe med det ukrainske militær.

- OSCE-konvoj med den hidtil største gruppe af hollandske og australske eksperter når frem til MH17, skriver Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, på Twitter med henvisning til det malaysiske fly.

- Arbejdet begynder med det samme, tilføjes det.

Torsdag nåede en langt mindre gruppe af eksperter frem til ulykkesstedet for første gang i knap en uge, da det ukrainske militær annoncerede en midlertidig pause i offensiven mod de prorussiske separatister.

Eksperterne fandt flere jordiske rester efter det forulykkede flys passagerer.

De blodige kampe har den seneste tid vanskeliggjort eller helt umuliggjort, at de internationale eksperter har kunnet komme frem til ulykkesstedet, som kontrolleres af separatister. Natten til fredag meldes 14 personer dræbt i området, meddeler det ukrainske militær ifølge AFP.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har gentagne gange opfordret parterne til at standse kampene omkring ulykkesstedet, som efter to uger fortsat ikke er blevet efterforsket til bunds.

Alle 298 personer om bord på det forulykkede MH17 fly omkom, men det er endnu ikke lykkedes at finde alle ligene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip