Ekspertvidne: Væltet cirkustelt stod på sumpet jord

Våd og sumpet jord.

Det var, hvad en medarbejder fra Arbejdstilsynet Jens Aage Nielsen så og mærkede, da han kom ud til et kollapset Cirkus Arena-telt i juni 2013.

- Jeg hæfter mig meget ved, at pløkkerne er trukket op ad jorden og ud af stilling. Det har virket som om, at jorden slet ikke har kunnet holde til de belastninger, den har været udsat for, siger han i Retten i Holbæk, hvor han er indkaldt som vidne i sagen.

Der var 550 personer og fire elefanter til stede i teltet, da det kollapsede under et firmaarrangement. Syv personer kom lettere til skade.

Cirkuschef i Cirkus Arena, Jackie Berdino-Olsen, er tiltalt i sagen for at udsætte andre for livsfare ved ikke at sørge for, at teltet var tilstrækkeligt forankret i jorden.

Men Berdino-Olsen nægter sig skyldig. Tirsdag har han forklaret, at jorden på pladsen var fast, og at det dermed var fuldt forsvarligt at sætte teltet op dér.

Men Jens Aage Nielsen fra Arbejdstilsynet er uenig.

- Der var meget vådt, fugtigt og sumpet i området, hvor teltet havde stået. Nogle steder var der frit vand i græsset, siger han.

Hans første indskydelse havde ellers været, at teltet var væltet på grund af en revne i teltet. Men hurtigt kunne han konstatere, at teltdugen var frisk og stærk.

Jens Aage Nielsen mener ikke, at der kun var vådt på overfladen på grund af nyligt falden regn. Han mener derimod, at jorden på pladsen generelt var for porøs til at kunne holde et telt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip