El-kabel dræber 18 karneval-gæster i Haiti

Mindst 18 personer har mistet livet i forbindelse med en ulykke under en årlig festival i Haitis hovedstad, Port-au-Prince.

En stor folkemængde blev tidligt tirsdag ramt af et faldende højspændingskabel under festlighederne, hvor tusindvis af mennesker var samlet i byens gader.

Ud over de 18 døde er 60 personer såret, lyder de første meldinger.

Vidner på stedet siger ifølge nyhedsbureauet AP, at ulykken skete, da nogle af karnevalets deltagere forsøgte at løfte et el-kabel, så de mange mennesker kunne passere under det.

Den store menneskemængde bar på medlemmerne af en populær haitiansk rap-gruppe ved navn Barid Crew, rapporterer Haitis Radio Metropole ifølge nyhedsbureauet AFP.

Rapgruppens stjerne, der går under navnet "Fatom", blev ramt i hovedet af det faldende el-kabel og er nu i kritisk tilstand, skriver netmediet Haiti Press Network.

Nogle af ofrene blev dræbt på stedet, mens andre mistede livet, da der gik panik i menneskemængden.

- Jeg så kablet falde og gnister og løb for mit liv, siger 22-årige Natacha Saint Fleur ifølge AP.

Lægen Joel Desire fra hospitalet General Hospital, hvortil mange af ofrene blev bragt, siger, at mindst 18 mennesker er døde.

Det er ikke umiddelbart klart, om flere ofre opholder sig på andre hospitaler. Af den grund kan dødstallet være højere end først antaget.

Hundredvis af mennesker er stormet ind på hospitalet i minutterne og timerne efter ulykken.

Nogle af dem slæber af sted på ofre, mens andre leder efter sårede familiemedlemmer.

Præsident Michel Martelly udtrykker på Twitter sin "dybeste medfølelse" med ofrene.

Haiti er blandt de fattigste lande på den vestlige halvkugle og er stadig plaget af de voldsomme ødelæggelser, der ramte landet ved et jordskælv for fem år siden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip