EL om brud på partistøttelov: Forbyd erhvervsklubberne

Forbyd erhvervsklubberne.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, efter at det er kommet frem, at Kristian Pihl Lorentzen (V) har modtaget 200.000 kroner i støtte til den seneste valgkamp fra sin erhvervsklub.

Venstres transportordfører oplyste bare ikke beløbet til myndighederne, og det er et brud på partistøtteloven.

- Det begynder at blive en tendens, at Venstre-politikere enten ikke kan finde ud af at overholde reglerne eller med vilje ikke overholder dem, siger Pernille Skipper til Ritzau.

Alle bidrag til partier på over 20.000 kroner skal fremgå af partiregnskabet ifølge partistøtteloven. Hvis en politiker overtræder loven, kan det give bøde og i værste fald op til fire måneders ubetinget fængsel.

Men der er behov for, at reglerne bliver skærpet, mener Pernille Skipper.

- Det er vigtigt, at vi får forbudt den omgåelse af partistøttereglerne, som erhvervsklubberne er. Dernæst skal vi sørge for, at der er en risiko for at blive opdaget.

Hun påpeger, at der mangler klarhed over, hvilken myndighed der har ansvar for at kontrollere, at partierne overholder reglerne.

- Vi har behov for tilsyn og måske en længere forældelsesfrist end den, der nu er på to år. Altså så straffen i partistøttereglerne faktisk er noget, man risikerer at blive idømt, hvis man ikke overholder reglerne, siger hun.

De 200.000 kroner kom fra en erhvervsklub, som transportordføreren selv har været med til at stifte. Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug hedder klubben, som øremærker sin pengeindsamling til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

Men det er en fejl, at pengene ikke er blevet indberettet, lyder forklaringen fra Kristian Pihl Lorentzen.

- Indberetningen, der skal sendes af sted i kølvandet på et valg, er ikke blevet sendt. Det er en klar fejl, og det beklager jeg. Det er der nu rettet op på, og fremadrettet vil jeg sørge for, at der er fuldstændig styr på det her, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip