EL om Thornings viden om udkast: Det er en alvorlig sag

Det er en alvorlig sag, men intet er bevist.

Sådan lyder Enhedslistens reaktion på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu har erkendt, at hun kendte til overvejelserne om at lade hendes daværende justitsminister Morten Bødskov (S) gå ud og beklage, at han har givet "et forkert billede til Folketinget i Christiania-sagen.

Det fremgår af et svar fra Thorning-Schmidt til Folketinget forud for fredagens højeksplosive samråd om Christiania-sagen.

Her skal statsministeren svare på, hvad hun kendte til den plade, som Bødskov stak til Folketinget i februar 2012 for at forhindre medlemmerne i at besøge fristaden.

- Det er selvfølgelig en meget vigtig information, at statsministeren personligt kendte til de forskellige udkast, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

- Det er en alvorlig sag, når der kan stilles spørgsmål til, om Statsministeriet har været involveret i, at en minister har konstrueret en løgn over for Folketinget. Men omvendt er der ikke noget, der er bevist endnu, siger hun.

- Det vigtige for os er nu at finde ud af, hvad kommunikationen omkring de forskellige udkast har været, siger Pernille Skipper og fortsætter:

- Har statsministeriet ikke været vidende om det fulde omfang af sagen, så kommer spørgsmålet så, om statsministeriet har opfyldt sin tilsynsforpligtelse og dykket nok ind i sagen.

Enhedslisten førte kniven, da Thornings nære allierede, Morten Bødskov, erkendte, at han havde konstrueret en falsk historie - en løgn - overfor Folketinget i forbindelse med aflysningen af besøget på Christiania.

Det førte få timer senere til, at Bødskov måtte trække sig fra posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip