EL: Skrot stramning af familiesammenføring

Regeringen bør skrotte sin stramning af reglerne for familiesammenføring, så asylsøgere straks kan få deres familie til Danmark og ikke skal vente i et år, hvis de ikke er individuelt forfulgt, men i stedet flygter fra borgerkrig som i Syrien.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg er lodret imod regeringens forslag om at fratage flygtninge, der kommer hertil, retten til at kunne få deres familie i sikkerhed. Når der er gået et år, vil man konstatere, at syrerne ikke kan sendes tilbage, og så vil de kunne få deres børn i sikkerhed, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Så må man håbe, at der ikke er sket noget med børnene i mellemtiden. Danmark tager årligt 500 kvoteflygtninge om året. Det ville da være passende i denne situation, at vi for eksempel satte tallet op til 1000 årligt. Det ville være et stærkt signal at sende til resten af verden.

Indtil 26. oktober kom kun 744 syriske asylsøgere til Danmark mod 1932 asylsøgere i september. Man kan ikke konkludere, at der kommer færre, fordi menneskesmuglere og asylsøgere har hørt, at Danmark strammer regler for familiesammenføring, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er temmelig useriøst at påstå, at faldet skyldes en bebudet stramning af reglerne for familiesammenføring af flygtninge i Danmark. For det første er det ikke ualmindeligt, at antallet af flygtninge går op og ned fra måned til måned. Det er simpelt hen for tidligt at konkludere

- For det andet flygter færre mennesker om vinteren, fordi det er farligere, jo koldere det bliver. Det er endnu farligere at være bådflygtning i iskoldt vand end om sommeren. Det er endnu farligere at flygte gennem bjerge, når det er frostgrader, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip