EL støtter nej til forældremyndighed til drabsmænd

Det er godt, at socialminister Manu Sareen (R) vil ændre loven, så drabsdømte fædre eller mødre ikke automatisk får forældremyndigheden over de børn, hvis far eller mor de har dræbt.

De siger Enhedslistens socialordfører, Pernille Skipper.

Hun har længe efterlyst handling fra ministeren, siden TV2 beskrev flere sager, hvor fædre har fået forældremyndigheden over børn efter at have dræbt deres mor.

- Det vigtigste for os er, at barnets tarv altid er i centrum og ikke forældrenes rettigheder, siger Pernille Skipper.

- Det er meget svært at forestille sig, at en person kan være den bedste løsning for barnet, når man sidder i fængsel, har slået ihjel og forårsaget stor sorg for barnet, fortsætter Skipper.

TV2 har blandt andet omtalt en sag, hvor en 36-årig kvinde i 2008 blev tævet ihjel i Sommersted i Sønderjylland af sin eksmand og to kammerater.

Eksmanden blev idømt 14 års fængsel ved Vestre Landsret, men han fik også forældremyndighed over de to af kvindens fem børn, som han er far til.

Enhedslisten vil som udgangspunkt fratage forældremyndigheden over børn for drabsdømte fædre eller mødre, fastslår Pernille Skipper.

Enhedslisten vil dog ikke helt udelukke at forældremyndigheden kan ende hos en forældre, der har slået barnets anden forældre ihjel.

- Vi ønsker også en mulighed for undtagelser, så vi stadig kan give forældremyndigheden til den person, der har dræbt den anden forælder, hvis det utænkelige skulle ske. Samtidig skal myndighederne også kunne fastsætte samvær med børnene, hvis det er det, der er behov for, siger hun

Den 39-årige Hafida Bourouih blev i 2014 i Glostrup kvalt af sin eksmand. Parrets to børn der var to og fire år, da deres mor blev dræbt. Faderen er varetægtsfængslet og afventer en retssag – men har fået forældremyndigheden over begge børn.

Derfor er børnene flyttet fra Hafida Bourouihs brors familie, hvor de har boet siden drabet, til drabsmandens forældre, der begge er pensionister.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip