EL vil først afgøre Bødskovs skæbne tirsdag

Justitsminister Morten Bødskov (S) erkender over for Folketingets Retsudvalg, at han gav en ukorrekt begrundelse til Folketingets Retsudvalg, som forhindrede Pia Kjærsgaard (DF) i at besøge Christiania tilbage i februar 2012.

Det er meget chokerende, at justitsministeren har opfundet og konstrueret en begrundelse, mener Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper.

- Jeg hæfter mig ved, at justitsministeren ikke bare har givet ufuldstændige oplysninger til Folketingets Retsudvalg, men har været med til at konstruere en begrundelse til for at aflyse studieturen til Christiania, siger hun til Ritzau.

Tirsdag er justitsministeren kaldt i samråd med retsudvalget, hvor han skal forklare sig i sagen.

- Spørgsmålet om begrundelsen til retsudvalget er et element af flere bekymrende elementer i den her sag, siger retsordføreren.

Morten Bødskov skriver i et svar til retsudvalget mandag aften, at han "beklager dybt", at udvalget fik en begrundelse, der ikke var reel.

Bødskov begrundede aflysningen af Christiania-besøget med, at politidirektør Johan Reimanns ikke ville kunne deltage.

Men årsagen til aflysningen var en anden.

Politiets Efterretningstjeneste vurderede nemlig, at det ville udgøre en skærpet sikkerhedstrussel mod retsudvalget, hvis Pia Kjærsgaard ville besøge fristaden.

En begrundelse, som hverken retsudvalget eller Pia Kjærsgaard var indforstået med.

Om Morten Bødskov skal fortsætte som justitsminister efter denne sag, vil Pernille Skipper ikke drage nogle konklusioner om endnu.

Derimod vil Enhedslisten under samrådet i morgen lytte til, hvad justitsministeren har af forklaringer i sagen.

- Morten Bødskov har en opgave foran sig i morgen, når han skal overbevise Folketingets retsudvalg om, at man fortsat bør have tillid til ham, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip