Elbæk om statsministerjob: Det bliver nok ikke i min tid

admin

425 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Forestiller Alternativet sig partileder Uffe Elbæk være rød bloks bud på en statsminister ved næste valg?

Det spørgsmål har rejst sig, efter Uffe Elbæk i flere interview op til partiets landsmøde i Odense lørdag har fastslået, at han imod normal tradition på Christiansborg ikke vil pege på, hvem han ser som statsminister efter næste valg.

Dermed får Alternativet understreget det anspændte forhold til Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, der i sit første år som formand især flyttede partiet på udlændingepolitikken ved at stemme for markante udlændingestramninger.

Uffe Elbæk er dog ikke på vej til at pege på sig selv:

- Jeg sætter overhovedet ikke mig selv i spil på den front, siger Uffe Elbæk, men tilføjer:

- Som et politisk parti, der ønsker en seriøs bæredygtig omstilling af Danmark, så går vi selvfølgelig efter på et tidspunkt at få statsministeriet. Men det bliver nok ikke i min tid.

Uffe Elbæk fastslår, at partiet under ingen omstændigheder kommer til at pege på en statsministerkandidat fra blå blok.

Men det ligger i luften, at Mette Frederiksen skal til at holde flere møder med Alternativet og de øvrige potentielle støttepartier, hvis hun vil have den mest magtfulde post i dansk politik.

- Det afhænger helt af samarbejde, som jeg håber bliver intensiveret frem mod det kommende valg. Jeg sagde det med et lille smil på fra talerstolen, men Mette Frederiksen og jeg selv har haft et rigtigt godt møde i denne uge. Og jeg tolker det, som om der er rigtig mange samarbejdsmuligheder.

- Men vi ønsker at diskutere politik frem for navne, siger Uffe Elbæk.

/ritzau/