Elbiler kan nu oplades langs motorvejen

02/07/2014 20:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fra årsskiftet skal det blive lige så let at oplade elbilen, som det er at køre ind på en tankstation og fylde benzin eller diesel på en almindelig bil.

Der bliver derfor opsat 12 elbil-ladestandere langs motorvejen fra København til Aarhus, og en enkelt ved Farøbroerne på Sydsjælland.

- De nye ladestandere langs motorvejsnettet giver en markant forbedring for vilkårene for el-biler herhjemme, som hidtil har måttet køre af motorvejen for at lade op, siger transportminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

- De nye muligheder for at få strøm på bilen vil forhåbentlig få folk til at bruge deres el-bil mere og samtidig tiltrække nye købere, siger han og fortsætter:

- Teknologien i elbilerne udvikles også hurtigt, og sammen med bedre lademuligheder vil det gøre elbilerne mere attraktive og løfte den miljøvenlige transportform.

Det er efterspørgslen fra både elbilejerne og producenterne, der har sat gang i projektet.

- Markedet ville gerne repræsenteres bedre ude ved motorvejen. Og kunderne vil gerne kunne komme rundt i landet. Det hjælper vi dem med nu, siger seniorkonsulent hos Vejdirektoratet Jens Pedersen til Ritzau.

De nye ladestandere, som forventes at stå klar 1. januar 2015, vil kunne bruges af alle elbiler, som findes på det danske marked.

Derudover åbner Vejdirektoratet også for forhandlinger med både E.ON, som står bag de nye ladestandere, og andre operatører om mulighederne for at få opstillet flere ladestandere i Syd-, Nord- og Vestjylland samt Nordsjælland.

- Vi vil gerne have 49 standere sat op rundt om i landet på rastepladserne, fortæller Jens Pedersen.

Ifølge Danmarks Statistik kørte der i marts 2014 1536 elbiler rundt i Danmark.

/ritzau/