Elfenbenskysten leger sig i finalen i Africa Cup

Elfenbenskysten er klar til finalen i Africa Cup of Nations efter fornem sejr på 3-1 over DRCongo i semifinalen onsdag aften.

Manchester City-spilleren Yaya Touré bragte Elfenbenskysten foran 1-0 efter 21 minutter.

DR Congos Dieumerci Mbokani fra Dynamo Kiev udlignede på straffespark kun tre minutter senere, men så stod der Elfenbenskysten på resten.

DRCongo havde sine chancer, men Gervinho fra Roma bragte de orangeblusede Elfenbenskysten-mænd foran 2-1 kort før pausen, og Wilfried Kanon øgede til 3-1 godt og vel 20 minutter før tid.

Elfenbenskystens spillere var generelt stærkere og bedre end modstanderne, men landstræner Herve Renard var utilfreds med deres til tider sløsede spil.

- Jeg var nødt til at minde dem om, at vi spillede en semifinale med det klare mål at nå finalen, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Yaya Touré, Gervinho og Wilfried Bony var først og fremmest forskellen på de to hold. Særligt i anden halvleg gjorde de tre spillere en forskel.

- Det her er et moment i vores liv, som vi er nødt til at nyde, og så være klar til på søndag. Det var en hård kamp. DRCongo var hurtige, men vi stod kompakt. Nu skal vi bare sørge for, at få pokalen med hjem, siger Wilfried Bony, som i dette transfervindue har forladt Swansea til fordel for Manchester City.

Den anden semifinale mellem Ghana og værterne fra Ækvatorial-Guinea bliver spillet torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip