Elmander har fundet netmaskerne igen: Dejligt at score

Johan Elmander har scoret tre mål for Brøndby i to fodboldkampe - senest da Juvenes/Dogana blev besejret 2-0 i San Marino torsdag aften.

Selv om det ikke har været den hårdeste modstand i første runde af Europa League-kvalifikationen, så er svenskeren alligevel glad for den lovende sæsonstart.

- For mig personligt er det selvfølgelig dejligt at score, men først og fremmest er jeg godt tilfreds med, at vi står med to sejre.

- I denne kamp var første halvleg ikke så god, men efter pausen fik vi godt fat, og vi fik sat en del offensive mønstre op.

- Derfor synes jeg, at vi leverede et professionelt stykke arbejde, selv om vi var foran med 9-0 fra den første kamp, siger Elmander til klubbens hjemmeside.

Elmander er blevet placeret længere tilbage på banen og har spillet på den såkaldte 8'er-position på midtbanen - altså den lidt mere dynamiske og offensive rolle. Og den passer ham godt.

- Jeg har spillet spidsangriber mange gange i min karriere, men det passer mig også ganske godt at komme i løb.

- Det kan være svært at forsvare over for dybdeløb, så det forsøger jeg blandt andet at bidrage med, og vi har jo spillere, som er dygtige til at lægge bolden ned i bagrummet.

- På toppen er det en anden rolle, hvor man ofte også har ryggen til mål, så 8'eren er anderledes, men den påtager jeg mig også gerne, siger Elmander.

Åbningsmålet torsdag aften blev serveret af værelseskammerat og navnebror Johan Larsson, og situationen omkring målet var langt fra en tilfældighed.

- Vi har haft et erklæret mål om at blive bedre til at score efter dødbolde. Nu har vi gjort det i to kampe i træk, og det er dejligt at se.

- I løbet af kampen kan vi aftale, hvilken af de aftalte varianter vi kører, så vi alle ved, om Larsson slår den langt, på forreste eller noget helt tredje.

- Derfor vidste jeg, præcis hvor han ville lægge bolden, og det var jo en fantastisk serv fra ham. I princippet var det bare at sætte hovedet på, lyder det fra Elmander.

/ritzau/

 

Dagens Gossip