EM: Island banker Tyrkiet og Holland går ned i Tjekkiet

10/09/2014

Island fik tirsdag en fremragende start på EM-kvalifikationen, da øboerne hjemme i Reykjavik bankede Tyrkiet med 3-0.

Den lille målfest betyder, at islændingene topper gruppe A, som også har deltagelse af Holland og Tjekkiet.

Mens holdet fra Nordatlanten havde gang i en lille målfest, så indledte Holland kvalifikationen frem mod EM i 2016 med et nederlag på 1-2 i Tjekkiet.

Island bragte sig foran efter et kvarter ved Jon Dadi Bödvarsson, inden Gylfi Sigurdsson og Kolbeinn Sigthorsson efter pausen cementerede sejren over tyrkerne, der i sidste uge slog Danmark 1-2 i en testkamp.

De tyrkiske gæster gjorde det heller ikke nemmere for sig selv, da Omar Toprak blev udvist efter en times spil.

Længere sydpå i Prag sad rutinerede Guus Hiddink på trænerbænken for Holland. Hiddink har taget over som landstræner efter Louis van Gaal, der havde stor succes ved VM, hvor hollænderne nåede semifinalen.

Holdet blev under VM beskyldt for at præstere over evne med en til tider yderst defensiv taktik. Og måske viste Holland sit sande jeg tirsdag aften i Prag, hvor holdet ligesom under VM savnede tidligere tiders kreativitet.

Det sammenspillede tjekkiske hold består ligesom det hollandske landshold af løbestærke og pasningsstærke spillere, og det var ikke helt ufortjent, at tjekkerne midtvejs i første halvleg bragte sig foran med 1-0.

Borek Dockal bankede knaldhårdt mod mål. Målmand Jasper Cillessen kunne intet stille op, da bolden var placeret yderligt og ramte indersiden af stolpen på vej over målstregen.

Hjemmeholdet kom til at trække sig lidt for langt tilbage på banen efter føringen, og det gav gæsterne chancen for at spille sig tilbage i kampen.

Det lykkedes efter en lille times spil, da Stefan de Vrij headede et godt indlæg fra Daley Blind i mål til 1-1.

Tjekkerne overtog igen initiativet, og efter flere store chancer lykkedes det i overtiden indskiftede Václav Pilar at score sejrsmålet.

Tidligere på tirsdagen spillede Kasakhstan 0-0 på hjemmebane mod Letland i gruppe A's sidste kamp.