EM: Polen sender Rusland ud og er klar til Danmark

De polske håndboldkvinder og deres danske træner Kim Rasmussen var på vej ud af EM-turneringen torsdag aften, men en stærk slutspurt mod Rusland forlængede polakkernes ophold i Ungarn.

Polen vandt 29-26 over Rusland i en vind eller forsvind-kamp for begge mandskaber, og dermed er russerne færdige ved EM, mens Polen følger Ungarn og Spanien over i mellemrunden, hvor Danmark, Norge og Rumænien venter.

Det lignede ellers en russisk sejr, da Irina Bliznova 10 minutter før tid bragte russerne foran 24-22, men herefter fulgte en stærk polsk slutspurt. Polakkerne skulle vinde, mens russerne kunne nøjes med uafgjort for at avancere.

Polakkerne får ingen point med over i mellemrunden, for her tæller kun de point, holdene har fået mod de øvrige mellemrunde-deltagere. De point, der er erobret mod udslagne hold, bliver slettet.

Polen har tabt til både Spanien og Ungarn, hvorfor polakkernes chance for at nå medaljekampene er meget lille.

Spanien og Ungarn mødes senere torsdag, og ungarerne er helt sikkert i godt humør på vej ind til den kamp. Ungarn spillede uafgjort mod Rusland tidligere ved EM, men det betyder ingenting, når russerne ikke er med videre.

Dermed er Spanien og Ungarn begge sikre på mindst at tage to point med videre, og vinderen af den indbyrdes kamp senere torsdag får fire point med videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip