Embedsmænd: Ansatte blev beskyttet mod Mette F.

Mette Frederiksen havde i sin tid som beskæftigelsesminister et så voldsomt temperament, at der måtte tages særlige midler i brug for at skærme hende fra lavere rangerende medarbejdere, skriver Politiken.

En række embedsmænd, der arbejdede under Mette Frederiksen i Beskæftigelsesministeriet, fortæller nu samstemmende til Politiken, at ministeren kunne komme med vredesudbrud og personangreb.

Det førte til, at der i visse afdelinger under ministeren udviklede sig en praksis, hvor medarbejdere under chefniveau - eksempelvis fuldmægtige - helt blev afskærmet fra at stå ansigt til ansigt med ministeren. Det skete for at beskytte de enkelte medarbejdere.

- Det er helt ekstremt, hvad der er foregået. Hun kan simpelthen eksplodere og blive enormt personlig, siger en embedsmand, der ønsker at være anonym, til Politiken.

- Efter at Mette Frederiksen kom til, skete der lynhurtigt det, at vi stoppede med at tage fuldmægtige og specialkonsulenter med til møder med ministeren, for vi ville simpelthen ikke byde almindelige medarbejdere den overfusning, man kunne risikere at blive udsat for.

I disse uger er der et køligt forhold mellem Mette Frederiksen og de ansatte i hendes nye ministerium, Justitsministeriet. Torsdag var op til 100 embedsmænd samlet til krisemøde med deres fagforening, Djøf.

Men også i Mette Frederiksens tre år i Beskæftigelsesministeriet var der problemer med arbejdsmiljøet, hvilket en såkaldt arbejdspladsvurdering (APV) også har dokumenteret.

Mette Frederiksen kan ikke genkende billedet af, at menige embedsmænd blev skærmet fra hende. Men hun siger samtidig, at hun er "politiker med stort p", og at tonen til tider har været "hård" i det travle regeringsapparat.

- Jeg står fuldt ved den måde, jeg er minister på. Også i forhold til min meget direkte omgang med embedsmænd. Jeg har været minister på et helt vitalt område for tusindvis af danskere gennem tre år.

- Nemlig alle dem, der er afhængige af dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge og så videre. Og nu er jeg minister for et område, der handler om gerningsmænd og ofre og for, at vi for eksempel kan håndtere den største asyludfordring igennem mange år, siger Mette Frederiksen til Politiken.

- Det stiller ekstremt store krav til mig i forhold til at have mit eget grundlag på plads, give de rigtige oplysninger videre, træffe de rigtige beslutninger. Og jeg tillader mig også i den sammenhæng at stille rigtig store krav til de embedsmænd, som jeg arbejder sammen med. Det står jeg fuldt ud ved.

/ritzau/

 

Dagens Gossip