Embedsmænd: Islamister bortfører 300 kurdere i Syrien

06/04/2015 18:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Militante islamister bortførte mandag over 300 civile kurdere ved en kontrolpost i det nordvestlige Syrien, siger kurdiske embedsmænd og en lokal journalist til det franske nyhedsbureau AFP

Talsmænd i Europa fra det vigtigste kurdiske parti i Syrien, Det Demokratiske Unionsparti, siger, at kurderne blev bortført, da de rejste fra byen Afrin til den nærliggende by Aleppo for at hente deres løn.

En journalist fra Afrin bekræfter, at bortførelserne fandt sted. Han siger, at islamisterne skilte mænd og børn ud fra gruppen, men lod kvinderne gå.

Det står ikke klart, hvilken islamistisk gruppe, der står bag bortførelserne, men kurdiske talsmænd siger, at de er udført af al Nusra Fronten, der har bånd til al Qaeda.

Al-Nusra Fronten er aktiv i Idlib provinsen.

- En gruppe på 300 mennesker i fem busser og en minibus kom fra Afrin, da de blev bortført ved en kontrolpost. De skulle til Aleppo for at hente deres løn, siger Newaf Khalil, en talsmand for Det Kurdiske Demokratiske Unionsparti (PYD).

Bortførelserne bekræftes af et andet medlem af PYD, som er det vigtigste kurdiske parti i Syrien.

En lokal journalist, Ali Abdul Rahman, siger, at bortførelserne skete i Dana, som kontrolleres af al-Nusra.

Abdul Rahman og overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at det ikke er klart, hvem der står bag.

Al-Nusra og deres allierede har stor indflydelse i Idlib, hvor de vandt kontrol over hovedstaden den 28. marts sammen med andre oppositionsgrupper.

/ritzau/AFP